בקלאווה מתכונים

בקלאווה מתכונים – טיפים והמלצות לבקלאווה הכי טעימה שאכלתם

במאמר זה נעסוק בקלאווה מתכונים, וניתן דוגמאות למתכונים של בקלאווה וגם קצת נספר על ההיסטוריה של בקלאוות.

בקלאווה הוא מאפה קינוח עשיר העשוי משכבות של בצק פילו במילוי אגוזים קצוצים וסירופ מתוק.

הקינוח פופולרי במזרח התיכון, בבלקן, במזרח אירופה ובמרכז אסיה. מקורות הבקלאווה אינם ברורים לחלוטין אך נהוג לחשוב שמקורו ביוון העתיקה והוכנס לאימפריה העות'מאנית בדרך של כיבושיהם הערביים.

התיעוד הכתוב הראשון של בקלאווה הוא ב"כיתאב אל-תביך" (ספר המתוקים) מאת אבן ג'זלה, המתאר מנה של בצק מטוגן עמוס בדבש ופירות.

בקלאווה יכולה להיות מתוקה או מלוחה, בגרסאות מזרח תיכוניות, המאפה מורכב ברובו מאגוזים ושומשום קצוצים דק מעורבב עם סירופ מתוק העשוי מסוכר, מים ומי ורדים.

בקלאווה זמינה בזנים רבים. הנפוצה ביותר היא בקלאווה בטעם דבש, אך ישנן גם גרסאות העשויות מפיסטוקים, שקדים ואגוזי לוז.

יש המון מתכונים של בקלוואה והמון סוגי בקלאוות, שלוקח לא מעט זמן להכין אותם, אנו נשתף איתכם היום מתכון שלא ייקח לכם הרבה זמן, אבל יגרום לכם ללקק את האצבעות.

מתכון מפנק לבקלוואה

  • חבילה של עלי פילו
  • 85 גר' פיסטוקים
  • 180 גר' אגוזי מלך
  • 90 גר' אגוזי לוז
  • 15 גרם סוכר חום
  • 15 גרם סילאן/דבש
  • גרידה מתפוז/לימון
  • 3 גרם הל טחון
  • 5 גרם קינמון טחון
  • 2 גרם ציפורן
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • חלבון של ביצה (יעזור בהכנת המרקם של הבקלאווה)

מצרכים לסירופ –

  • 150 מ”ל מים
  • 100 גרם סוכר
  • 10 גרם דבש
  • 10 מ”ל מיץ לימון סחוט
  • 3 גרם הל כתוש (עדיף מהל טחון)
  • מקל קינמון – להוסיף ארומה וניחוח קינמוני

אופן ההכנה של בקלאווה

  • טוחנים את האגוזים עד לקבלה של פירורים לא אחידים (לא אמור לקחת הרבה זמן, יותר טעים כאשר הפירורים לא אחידים וחלק קראנצ'ים וחלק רכים)
  • מניחים בקערה ומוסיפים את שאר המצרכים בהדרגה – יבשים קודם רטובים לאחר מכן.
  • מערבב עד שמתקבל צורה אחידה של מרקם כיפי אך לא חלק בכלל.
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ( רובנו שומרים את הבצק במקפיא לכן נוציא אותו לילה לפני על מנת שיפשיר) ופורשים אותו בכדי שיהיה נוח להכין את השכבות של הבקלאווה.
  • לוקחים את העלים בהדרגה ומורחים אותם בחמאה ויוצרים שכבות של עלי פילו עם מרווח של קצת חמאה ביניהם.
  • לוקחים את הקצה של הבצק ומגלגלים תוך כדי גלגול נוסיף את מלית האגוזים שהכנו מקודם ונוסיף אותה אחרי כל גלגול שעשינו.
  • עושים זאת עם שאר העלים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מומלץ להבריש עם חמאה לאחר מכן, ואז נכניס לתנור ל 180 מעלות ל 40 דקות או עד הזהבה מלכותית.
  • עוד אפשר לקחת סכין ולחתוך חתכים קטנים לאורך המאפה על מנת שיאפה טוב טוב מבפנים.
  • בזמן שהמאפה בתנור ניקח את מרכיבי הסירופ ונכניס לסיר לכ- 20 דקות עד שהסירופ יסמיך.
  • לאחר מכן כל שנותר הוא להוציא את המאפה ולשפוך מעליו את הסירופ.

האם כדאי לאכול בקלאווה בכל יום?

בקלאווה יש אינדקס גליקמי גבוה, מה שאומר שהוא יכול לגרום לעלייה ברמות הסוכר בדם. הוא מכיל גם כמויות גדולות של שומן רווי, שעלול להיות לא בריא ללב ולהעלות את רמות הכולסטרול. בקלאווה אינה מומלצת כבחירת מזון בריא.

לכן לא כדאי לאכול בקלאווה כל יום בגלל האינדקס הגליקמי הגבוה וספירת הקלוריות.

במאמר זה עסקנו על בקלאווה מתכונים, הרחבנו על ההיסטוריה של בקלאוות, וגם הסברנו על הערכים התזונתיים של בקלאוות ולמה לא כדאי לאכול בקלאוות בחיי היומיום שלנו.

מקווים שנהנתם ואהבתם את המתכון.

Similar Posts