האם שוקולד יכול להפוך אותנו לחכמים יותר?

חדשות טובות לאוהבי השוקולד. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Appetite מציע שאכילת שוקולד קשורה באופן חיובי לשיפור התפקוד הקוגניטיבי. הממצאים תומכים במחקרים קליניים אחרונים המצביעים על כך שצריכה קבועה של פלבנולים של קקאו עשויה להשפיע לטובה על התפקוד הקוגניטיבי, ואולי להגן מפני ירידה קוגניטיבית נורמלית הקשורה לגיל.

האם לאכילת שוקולד יש השפעה על תפקוד המוח?

חוקרים בארה"ב בדקו האם אכילת שוקולד באופן קבוע – ללא קשר לסוג השוקולד או הכמות – משפיעה על תפקוד המוח, בכ-1,000 משתתפים. הם גילו שאנשים שאמרו שהם אכלו שוקולד לפחות פעם בשבוע הצליחו טוב יותר במגוון מבחנים מנטליים שכללו זיכרון וחשיבה מופשטת (בין שאר הפונקציות), בהשוואה לאלה שמיעוט או אף פעם לא אכלו שוקולד.

שוקולד ובריאות המוח

האם צריכת שוקולד קשורה לתפקוד קוגניטיבי?

לצורך המחקר, החוקרים בדקו האם צריכת שוקולד קשורה לתפקוד קוגניטיבי, עם התאמה לגורמים קרדיווסקולריים, אורח חיים ותזונתיים. ניתוח חתך בוצע על 968 משתתפים בקהילה במחקר האורך של מיין-סירקיוז (MSLS) בגילאי 23 עד 98 שנים, וביצועים קוגניטיביים נמדדו עם סוללה נרחבת של מבחנים נוירופסיכולוגיים. צריכה תכופה יותר של שוקולד הייתה קשורה באופן מובהק לביצועים טובים יותר בציון המורכב הגלובלי, זיכרון וארגון חזותי-מרחבי, זיכרון עבודה, סריקה ומעקב, נימוק מופשט ובחינת המצב המיני-נפשי.

החוקרים אמרו שתוצאותיהם מצביעות על כך ש"צריכה קבועה של פלבנולים של קקאו עשויה להשפיע לטובה על התפקוד הקוגניטיבי". היו הרבה מחקרים בשנים האחרונות שבדקו את היתרונות הבריאותיים האפשריים של שוקולד, כולל מניעת מחלות לב ושבץ, ושיפור תפקוד המוח. בשל אופי המחקר, החוקרים מודים שאינם יכולים לומר אם השוקולד היה אחראי לשיפור הביצועים בבדיקות. שפע של גורמים אחרים היו יכולים להיות מעורבים. לפני שנסחפים יותר מדי עם היתרונות הבריאותיים כביכול של שוקולד, כדאי לזכור ששוקולד מכיל גם הרבה סוכר ושומן, ולכן יש לאכול אותו במידה.

האם צריכת שוקולד משפיעה באופן חיובי על ביצועים קוגניטיביים?

החוקרים מצאו שצריכת שוקולד קשורה באופן חיובי לביצועים קוגניטיביים, על פני מגוון תחומים קוגניטיביים באוכלוסיה נטולת דמנציה זו, המתגוררת בקהילה. הקשר בין צריכת שוקולד שבועית תכופה יותר וביצועים קוגניטיביים נותרו משמעותיים לאחר התאמה למספר גורמי סיכון קרדיווסקולריים, כולל כולסטרול כללי ו-LDL, רמות גלוקוז ויתר לחץ דם. האסוציאציות לא הוחלשו עם הוספת משתנים תזונתיים (אלכוהול, בשרים, ירקות ומזונות חלב), מה שמצביע על כך ששוקולד עשוי להיות קשור לקוגניציה ללא קשר להרגלי תזונה אחרים.

אכילת שוקולד

עד כמה גדול שוק השוקולד בעולם?

מכירות השוקולד בארה"ב נאמדו ב-22 מיליארד דולר ב-2015, והקטגוריה חווה קצב חדשנות חזק, זרם של שחקנים יצירתיים חדשים וזרימה קבועה של מוצרים חדשים שמעסיקים את הצרכנים. עם זאת, אחד ממנועי הצמיחה הגדולים בתחום מיוחס להצטברותם של מחקרים התומכים במעמדו של הקקאו כמזון-על, עם יתרונות תזונתיים רב-ממדיים. ההילה החיובית הזו סביב שוקולד משפרת את תדמיתו כפינוק נטול רגשות אשם, ובסופו של דבר יכולה להניע להגברת הצריכה.

לאור הביקוש הגובר של הצרכנים למוצרים פחות קלוריות ומוצרים טובים יותר עבורך, הכוללים תכולת סוכר נמוכה יותר ומרכיבים שאינם GMO, יצרני שוקולד מחפשים מרכיבים מגוונים שלא רק שקל לשלב אותם במזון ומשקאות, אלא גם מספקים ספציפיים ואמינים יתרונות בריאותיים.

גם שתיית קקאו (שוקו) יכולה להפוך אותכם לחכמים יותר

במחקר אחר מהשנים האחרונות שפורסם ב-Scientific Reports, הוא הראשון לזהות את ההשפעות הקוגניטיביות של פלבנולים בקרב משתתפים צעירים ובריאים ואת הקשר עם פעילות המוח.

על פי המחקר, צריכה מוגברת של פלבנולים – קבוצה של מולקולות המופיעות באופן טבעי בפירות וירקות – יכולה להגביר את הזריזות המנטלית שלך. צוות מאוניברסיטת ברמינגהם מצא שאנשים שניתן להם משקה קקאו המכיל רמות גבוהות של פלבנולים הצליחו לבצע משימות קוגניטיביות מסוימות בצורה יעילה יותר מאשר בשתיית משקה שאינו מועשר בפלבנול.

החוקרת הראשית, ד"ר קתרינה רנדיירו, מבית הספר לספורט, פעילות גופנית ושיקום של אוניברסיטת ברמינגהם, מסבירה: "השתמשנו בקקאו בניסוי שלנו, אבל פלבנולים נפוצים מאוד במגוון רחב של פירות וירקות. על ידי הבנה טובה יותר של היתרונות הקוגניטיביים של אכילת קבוצות מזון אלו, כמו גם את היתרונות הקרדיווסקולריים הרחבים יותר, אנו יכולים להציע הדרכה משופרת לאנשים כיצד להפיק את המרב מבחירות התזונה שלהם".

בואו לשנות את כל מה שידעתם על שוקולד!

כשחוגגים אירוע שרוצים שהזיכרון שלו יישאר חקוק בלב, איזו בחירה יותר טובה מאשר שוקולד?

בסדנת שוקולד נתוודע לכוח הריפוי ולסודות הקקאו, נטעם שוקולד בצורה שטרם חווינו אותו – לא נפני שנלמד איך טועמים שוקולד. ממש כמו טעימות גבינה או יין.

הסדנה מתחילה בפעילות מגבשת הכוללת תנועה, צחוק ומוזיקה טובה. נמשיך ביצירה האישית של השוקולד שלנו.

יצירה אישית בשוקולד – כל אחד לפי העדפותיו – רמת המתיקות, כמה קרמיות – ואיזה תוספות? – השוקולד טבעי: ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, ועם מתיקות טבעית.

לפרטים:

https://www.ronitlev.co.il/workshops/chocolate