המדריך לקנייה ושמירה על תבלינים
איפה ואיך מומלץ לשמור תבלינים? לכמה זמן הם נשמרים? למה פלפל אפור עדיף על פלפל שחור ואיך תדעו שאתם בוחרים תבלינים איכותיים? כל התשובות לשאלות הללו, מחכות לכם במדריך שלנו.
הכתבה בשיתוף עם א.ג.מ סחר מזון בע"מ המובילים בשיווק מזון הכולל תבלינים, פיצוחים, קטניות, פירות יבשים, אורז ועוד.
באיזה צורות אפשר להשיג תבלינים?
יש תבלינים בצורתם הטבעית, שניתן להשתמש בהם על מנת לתבל את המזון. מדובר על עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע, שמיר או על שורשים של תבלינים כמו, שורש כורכום, שורש ג'ינג'ר ועוד. את התבלינים "היבשים", אפשר להשיג בכמה צורות: טחונים דק, גרוסים ושלמים. לדוגמה, פלפל שחור הוא תבלין שאפשר להשיג אותו כגרוס, כטחון או כגרגירים שלמים.
כמה מילים על תבלינים טחונים
הם מהווים את המגוון הגדול ביותר של חברות התבלינים. אפשר לשלב אותם עם תבלינים נוספים והשתמש בהם לתבשילים וגם לרטבים, בהם אין צורך בטעם חזק ודומיננטי של תבלין מסוים. יש מבחר גדול של תבלינים טחונים ואין ספק שמדובר על תבלינים שמועדפים על רוב האנשים שכן הם עדינים והם גם לא נתקעים בחך או בשיניים. מומלץ מאוד להקפיד על שמירה נכונה של התבלינים בכלים המתאימים. במידה ולא נשמור עליהם כמו שצריך, הרי שהם יאבדו מהאיכות והטעם שלהם. תבלינים טחונים אפשר להוסיף בתחילת הבישול ואפשר גם להוסיף במהלך הבישול או בסוף הבישול.
כמה מילים על תבלינים גרוסים
יש להם טעמים מרוכזים יותר והנראות שלהם יותר גבוהה מהנראות של התבלינים הטחונים. לדוגמה, מלח גס, פלפל שחור גרוס, פלפל צ'ילי גרוס. מומלץ להוסיף אותם במהלך הבישול או בסוף הבישול. אפשר גם לפזר אותם על המנה כקישוט.
כמה מילים על תבלינים שלמים
יש להם טעמים מרוכזים וארומטיים. הם מתאימים לא רק לבישול, אלא גם להחמצה וכבישה. לדוגמה, מקלות קינמון, מסמרי ציפורן, פלפל אנגלי ועוד.
כיצד מומלץ לשמור את התבלינים?
חשוב לאחסן אותם בכלי סגור הרמטי. כמו כן, יש לשמור אותם במקום קריר ולהרחיק מאושר השמש או ממקום שיש בו לחות גבוהה. יש להימנע משמירת התבלינים בשקיות ניילון, שכן הן לא שומרות טוב על הארומה של התבלינים. כאשר משתמשים בתבלינים בבישול, יש להשתמש בכפית נקייה ויבשה ולקחת את הכמות הדרושה של התבלינים אל התבשיל.
אורך חיי המדף של תבלינים ותערובות תיבול שונות
שימו לב לכל אלה:
- במידה ורכשתם תבלינים ארוזים, בדקו תמיד את התוקף שיש על גבי האריזה. אם התוקף עבר, אל תעשו שימוש בתבלין.
- כדאי לזכור שתבלינים טחונים מחזיקים 2-3 שנים, תבלינים שלמים מחזיקים 3-4 שנים, תערובות תיבול מחזיקות 1-2 שנים.
- בדקו את הצבע של התבלין, הדבר מסמל את איכות הטעם שלו. אם הצבע דהה, גם הטעם יהיה כבר לא טוב. מומלץ שלא להשתמש בתבלין.
המלצות בכל הקשור לרכישת תבלינים
- במידה ואתם רוכשים תבלינים באריזות סגורות, בדקו את הצבע של התבלין. אם הצבע זרחני או נראה מלאכותי מדי, סביר להניח שלא מדובר על תבלין שהוא 100 אחוזים טהור.
- במידה ואתם לא משתמשים בתבלינים בכמויות גדולות או על בסיס קבוע, מומלץ שלא לרכוש אריזות גדולות. רכשו אריזות קטנות בכל פעם וכך גם תוכלו להנות מתבלינים טריים ואיכותיים.
- קראו תמיד את האותיות הקטנות המופיעות על האריזות של התבלינים. בדקו שרשום שהתבלין מכיל את התבלין בלבד ואינו מכיל עמילנים, כימיקלים, חומרים משפרים טעם וריח וכו'.
למידע מורחב בתחום של לונדון פס באפשרותך לבקר ב- - מבחינת המחירים של התבלינים, הם פחות או יותר זהים. כמו כן, אם מציעים תבלינים יקרים במחירים זולים במיוחד, יש סיבה לחשוד. לדוגמה, תבלין יקר כמו זעפרן לא יכול להיות שיעלה כמו תבלין אבקת שום.