המדריך להכנת מתכון לעוגת אוראו – שלבים, טיפים וסוגים
מאמר זה יעסוק בהכוונה מפורטת ומידע כולל על אופן ההכנה של העוגה על פי מתכון עוגת אוראו טעים במיוחד יינתנו פרטים על המצרכים טיפים וטריקים להכנת העוגה המושלמת
מהי עוגת אוראו?
עוגת אוראו היא קינוח העשוי משכבות של עוגיות אוראו, ציפוי גבינת שמנת וקצפת. השימוש הנפוץ ביותר במתכון לעוגת אוראו הוא להשתמש בשתי שכבות של עוגיות אוראו עם שכבת ציפוי ביניהן, ואז לחזור על התהליך הזה, ולסיים בשכבה אחרונה של ציפוי. עוגות אוראו הן קינוח פופולרי לכל אירוע, החל ממסיבות יום הולדת ועד חתונות. הן אלטרנטיבה מצוינת לעוגת השוקולד המסורתית והם גם קלים להכנה!
המתכון לעוגת אוראו רכיבים:
- חבילה אחת של עוגיות אוראו
- 4 ביצים
- 200 גרם חמאה או מרגרינה
- 200 גרם סוכר
- 200 גרם קמח תופח
- 100 מ"ל חלב
- 100 מ"ל שמן צמחי
- 2 כפות אבקת קקאו
איך להכין עוגת אוראו מושלמת
עוגת שוקולד מרופדת עם ציפוי אוראו ואוראו כתוש. זה קל להכנה ומושלם לכל אירוע.
זו תהיה עוגת שוקולד בשכבות אוראו.
העוגה הזו לא רק קלה להכנה, אלא שהיא גם טעימה. יש לו טעם שוקולדי עשיר החלק
הכי טוב בעוגה הזו הוא שכל אחד יכול להכין אותה!
שלבי הכנה של עוגת אוראו לפני אפייה
- לשמן תבנית עוגה עגולה
- לקחת חבילה של עוגיות אוראו ולהסיר מהם את מילוי הקרם
- לשים את חצאי העוגיות על תחתית התבנית עם קצת רווח ביניהם
- לקחת צנצנת של ציפוי ולפזר אותה על חצאי העוגיות
- לבסוף צריך להוסיף עוד שכבה של חצאי עוגיות מעל ולחזור על הפעולה עד שמגיעים לגובה הרצוי (בדרך כלל שלוש שכבות)
שלבי הכנה של עוגת אוראו כולל אפייה:
- לחמם את התנור מראש ל -350 מעלות
- מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והמלח
- מוסיפים ביצים, תמצית וניל וחלב. מקציפים עד לקבלת מרקם חלק
- מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת
- יוצקים את הבלילה לתבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ' עם תחתית נשלפת. מניחים על הבלילה עוגיית אוראו. אופים 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי
טיפים וטריקים למתכון לעוגת אוראו
- מחממים תנור ל-350 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה בתרסיס בישול או בחמאה.
- מערבבים יחד קמח, מלח, סודה לשתייה ואבקת קקאו בקערה. לְהַפְרִישׁ. – מקציפים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל בקערה גדולה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים ביצים אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה. – מוסיפים בהדרגה חומרים יבשים לתערובת המוקרמת, מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד. לא לערבב יתר על המידה! – מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס בעזרת כף או מרית (לא משתמשים במיקסר). הבצק יהיה עבה אבל רך מספיק כדי להתפשט לתבנית מבלי להתפרק יותר מדי (רוצים כמה נתחים).
באיזה סוג אוריאו עלי להשתמש?
ישנם סוגים רבים של אוראו שבהם אתם יכול להשתמש עבור העוגה שלכם. אתה יכול להשתמש ב-Oreo המקורי, Double Stuf או אפילו ב-Golden Oreo. הכל תלוי במה שאתם אוהבים.
אפשרות אחרת היא להשתמש באוריאו המקורי ולאחר מכן להוסיף מעט ציפוי גבינת שמנת עם מיקסר לעוגיות אוראו כדי שזה ייראה כמו עוגה.
איך להכין מתכון להכנת גבינת שמנת אוראו ביתית
המתכון הזה הוא ציפוי בסיסי המושלם לכל עוגה או קאפקייק. ניתן להשתמש בו להכנת ציפוי קל ונימוח או ציפוי צפוף וקרמי יותר. זה קל מאוד להכנה וטעמו כמו הדבר האמיתי!
רכיבים:
- 1 כוס (8 אונקיות) חמאה לא מלוחה, מרוככת
- 3 כוסות אבקת סוכר
- 2 כפות שמנת כבדה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
מהן כמה חלופות אוראו טובות?
כמה חלופות לעוגיות אוראו:
- עוגיות כריך גבינת שמנת
- חמאת עוגיות עם שוקולד צ'יפס
- Oreos ממולאים כפולים עם M&Ms
חלק זה יספק כמה רעיונות למתכונים לעוגת אוראו.
רעיונות למתכונים:
- אם אתם מחפשים אפשרות קלה יותר, נסו להוסיף קצפת על גבי עוגת האוראו שלכם.
- אפשר גם לנסות להוסיף גלידה או קצפת עם סירופ שוקולד.
- רעיון אחר למתכון לעוגת אוראו הוא להכין עוגת שוקולד עם ציפוי גבינת שמנת תות.
- רעיון נוסף למתכון לעוגת אוראו הוא להכין עוגת וניל עם ציפוי קרם חמאה שוקולד.
4 עובדות על על אוראו
- עוגיית אוראו נוצרה לראשונה בשנת 1912
- עוגיית אוראו עשויה מסוכר, קמח, קקאו איכותי, קקאו מופחת שומן, תפיחה, אריתריטול, לציטין סויה, מלח וונילין
- עוגיות אוראו נמכרות ביותר מ-100 מדינות שונות
- נוצרים יותר ממיליארד עוגיות אוראו בכל יום
ההיסטוריה של אוראו
- אוראו הוא כריך עוגיות עם שני פרוסות שוקולד ומילוי לבן שמיוצר על ידי היצרן האמריקאי נביסקו. היא הוצגה לראשונה ב-6 במרץ 1912. היא הפכה לעוגייה האהובה על אמריקה בשנות ה-30 והיא הייתה הביסקוויט הנמכר ביותר בארצות הברית מאז 1998.
- האוראו הראשונים נמכרו בחנויות ב-6 במרץ 1912. הם נמכרו בסנט אחד כל אחד. בשנת 1923 החלה החברה למכור את העוגיות שלה באריזות של שש תמורת ניקל.
- לחברה היה קמפיין שיווקי שהציג את המשפט "טוויסט, ללקק, דאנק". הביטוי הזה משמש עד היום כדי לתאר איך לאכול אוראו.
האם חטיפי אוראו בריאים?
אוראו אינו הפינוק הבריא ביותר. הוא עשיר בסוכר, שומן ופחמימות.
המרכיב הראשון בעוגיות אוראו הוא סוכר. המרכיב השני הוא קמח מועשר, כלומר הוא עבר עיבוד ואיבד כמה חומרים מזינים. המרכיב השלישי הוא קיצור שמן צמחי המכיל שומני טראנס. המרכיב הרביעי הוא קקאו מעובד עם אלקלי, תהליך שמפחית את כמות נוגדי החמצון בקקאו ומגדיל את כמות השומן בקקאו.
המרכיבים הסופיים הם עמילן תירס, מלח, חומרי תפיחה (סודה לשתייה), חומרי טעם וריח מלאכותיים (ונילין), לציטין סויה, מוצקי חלב (אבקת חלב ללא שומן) ושיכר שוקולד (מעובד עם אלקלי).
לאוראו יש מוניטין של לא בריא. הם לא העוגייה הכי בריאה שיש. למעשה, הם עשויים מקמח, סוכר ושמנים מוקשים כולם נחשבים כלא בריאים.
מחקר שנערך לאחרונה מצא שאנשים שאכלו אוראו הרגישו פחות מרוצים והיו להם יותר חשק מאשר אלה שאכלו עוגיה עם קלוריות דומות שאינה אוראו.
הוויכוח אם אוראו בריא או לא נמשך כבר עשרות שנים.
חלק זה יחקור את הטיעונים השונים וטיעוני הנגד המושמעים לגבי הבריאות של אוראו.
הטיעון הראשון הוא שאוריאו אינו בריא כי הוא מכיל הרבה סוכר ופחמימות.
הטיעון השני הוא שאוריאו יכול להיות טוב עבורך אם הוא נצרך במידה ולא לעתים קרובות מדי.
הטיעון השלישי הוא שאוריאו יכול להיות בריא אם הוא נאכל עם פירות כדי להכין חטיף בריא יותר.
מה הסקנו
המתכון לעוגת אוראו ממש טוב וקל להכנה עם מרכיבים שכנראה כבר יש לכם בבית.
זהו מתכון פשוט וקל לביצוע לעוגת אוראו שתהיה מושלמת לכל אירוע.
נוסף על כך אפשר לגוון באמצעות מטעמים של אוראו עצמם מה שנותן המון רעיונות למטעמים ייחודיים בטעם אוריאו.
מקווים שהעוגה יצאה טעימה תודה רבה שקראתם מוזמנים לבקר באתר שלנו לעוד מאמרים