מתכון עוגת דבש עם תפוחים – ללא גלוטן

אם רוצים שהעוגה תהיה לחה ואוורירית, אני ממליץ ללוש את הבצק בזהירות רבה. לאחר בישול הפשטידה, יוצקים את הבלילה על התפוחים ומשטחים לפני האפייה.

ניתן להכין את העוגה הזו מבעוד מועד מכיוון שהיא סופר לחה ושומרת היטב על טעם ומרקם
ניתן לשמור את העוגה עד 4 ימים בכלי אטום או עד 4 חודשים במקפיא. אם אתם מכינים את העוגה מוקדם ממה שצריך, הניחו לה להתקרר לחלוטין ואז עטפו אותה היטב במקפיא עד 3 חודשים או במקרר לכמה ימים.

בעזרת כפית יוצקים את הרוטב על החלק העליון של העוגה ונותנים לו להתנקז על הדפנות והמרכז. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ואז מפזרים אבקת סוכר.

מבשלים את המתכון הזה במחבת מלבנית בגודל 9×13 מרופדת בקלף לא מולבן לריבועי פאי בסגנון בראוניז..
המתינו 30 דקות. את העוגה הזו ללא סוכר וחמאה מזוקקת אפשר לאכול בכל עת בלי להרגיש אשמה. עם זאת, בכל פעם שתחליטו להכין את העוגה הזו, תהנו ממנה ותנו לה להביא לכם את כל המתוקים בשנה החדשה שלכם.

פאי תפוחים בריא זה לח ונימוח, עם טעם דבש מתוק. הוא לא מתוק מדי והולך טוב עם חתיכות תפוחים אפויות. פרוסות התפוחים האפויות בצורת פרח ומעליהן בצק פשוט של עוגת קמח שקדים.

שושני התפוחים האפויים המרכיבים את בסיס העוגה ההפוכה הם קינוח טעים בפני עצמו או עם גלידה
המרכיבים לעוגת דבש תפוחים ללא גלוטן וללא חלב הם שקדים קצוצים, דבש, תפוחים, מיץ לימון, ביצים, קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה. המרכיבים לעוגת דבש תפוחים ללא גלוטן וללא חלב הם שקדים קצוצים, דבש, תפוחים, מיץ לימון, ביצים, קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה. פאי תפוחים זה מכיל מספיק דבש כדי לתת לו טעם דבש עדין.

תפוחים ודבש משמשים בדרך כלל גם לשימושים אחרים
כגון מאפינס תפוחים, לחמים ועוגות. יש לי עוד מתכון מסורתי יותר לעוגת דבש בבלוג שלי, אבל כפי שאני יודע שיש הרבה אנשים שהם אמביוולנטיים לגבי עוגת דבש, החלטתי להוסיף לה תפוחים (אבל לא טוב כמו שתבחינו, הם עדינים מאוד קצוץ וכמעט נמס בפשטידה) ואני אוהב שתפוחים טבולים בדבש הם אחד המאכלים הסמליים של השנה החדשה המתוקה. מסתבר שזה לא בדיוק דבש ולא ממש פאי תפוחים, אבל הוא כן נותן לכם טעם עמוק, כמעט מקורמל, שגם מי שלא חובב פאי תפוחים או דבש יעריך.

הוא עשוי עם שקדים מולבנים קצוצים דק ומהווה תחליף קמח נפלא בעוגה סמיכה ולחה כמו זו. אתה יכול להחליף קמח שקדים במתכון הזה, אבל העוגה תהיה כפרית יותר. אתה יכול בקלות להפוך את העוגה הזו ללא חלב על ידי החלפת שמן צמחי קל יותר במקום חמאה. קמח שקדי שיבולת שועל – תנו לבסיס העוגה הזה טעם ומרקם לח, אגוזי וטעים.

דבש-לא צריך להשתמש בדבש מקומי יקר
כדי להכין את המתכון הזה. בקערה קטנה מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, מלח, סודה לשתייה וקינמון. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים קמח ללא גלוטן, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון, מלח ואבקת חמשת תבלינים. לאחר מכן מוסיפים את החומרים הרטובים לתערובת התפוחים והקמח, מכניסים למחבת ומכניסים לתנור.

בעוד שהפשטידה טעימה בפני עצמה, היא מעוטרת בציפוי פשוט ללא סוכר, אבל זה אופציונלי. בפשטידה נעשה שימוש בסוכר לבן וברוטב הקרמל נעשה שימוש בסוכר חום, בעל טעם עמוק ועשיר.

לעוגה הזו, אם אתם רוצים להכין אותה בראש השנה, הקפידו להכין קרמל עם דבש. אחרי שהכנתם את הדבש, צריך לשמן את המחבת (השתמשנו בשמן קוקוס) ולהכניס לתוכה את פרוסות התפוחים.

מערבבים 2 כפות סוכר עם 2 כפיות קינמון
ואז יוצקים על התפוחים תוך ערבוב מדי פעם. שמים את כל המרכיבים מלבד תפוחים במעבד מזון ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. קוצצים את התפוחים ומניחים אותם בקערת מים ו-1 כף מיץ לימון. מקציפים עד לאיחוד. לאחר שורד התפוח נקטף ומכוסה ברוטב דבש וקינמון, הופכים בעדינות את הוורד כך שיהיה בתחתית המחבת המוכנה. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-350 מעלות פרנהייט. מניחים את תבנית האפייה במרכז התנור אופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים אותה על מדף לצינון למשך 10 דקות. הופכים את העוגה על פיה. מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בעלי נענע אם משתמשים.

מוציאים את סופגניית התפוחים מהתנור ומצננים במחבת כ-30 דקות לפני שהופכים על רשת או מגש הגשה
אתה יכול להקפיא פאי תפוחים על ידי קירור מלא ולאחר מכן לעטוף אותו היטב (ללא קרמל) בניילון נצמד ולאחר מכן נייר אלומיניום כדי למנוע כוויות קור. אם יש לכם תחתית ניתנת להסרה, השתמשו בציפוי קלף לא מולבן כדי להסיר בקלות את העוגה.

ציפוי מערבבים את סירופ המייפל והוניל
ולאחר מכן מוסיפים לאט את החלב – 1 כפית ראשונה כל אחד, עד שמופיע טפטוף של ציפוי, אם הוא עדיין סמיך מכדי לפזר על העוגה, הוסף את השני. מערבבים דבש וגהי, ואז מוסיפים אותו לשאר המרכיבים הרטובים. בקערה נוספת טורפים את הביצים עם סוכר, סוכר חום, רסק תפוחים, דבש, שמן קוקוס מומס ותמצית וניל. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ערבוב לפני הוספת הבא.

זהו ראש השנה
ושום דבר לא יכול לאחל לאף אחד שנה טובה ומתוקה כמו המתכון הטעים הזה לעוגת דבש ללא גלוטן. עוגת דבש תפוחים נטולת גלוטן זו מושלמת לראש השנה, אך ניתן ליהנות ממנה בכל עת של השנה. מתוק ולח, זרועים פרוסות תפוחים טריים, ולאחר מכן מפזרים זיגוג קרמל דבש דביק, המתכון הזה הוא שוער. הצגתי בעבר מתכונים רבים לראש השנה עם תפוחים ודבש, אבל הפעם הוא ללא גלוטן וללא חלב (נראה) מה שהופך אותו מתאים במיוחד לאנשים עם דיאטות שונות.