|

מתכון עוגת מייפל ללא גלוטן

כל המתכונים שלי מבוססים על פשטידת קמח שקדים זו, עם מרכיבים שהשתנו מעט. הדבר הראשון שתבחינו במתכון הזה (והסיבה להפיכתו ללא גלוטן) הוא שהכנתי את פאי הגזר הזה עם קמח שקדים במקום קמח לכל מטרה. אכלתי את פאי הגזר שלי (פאי גזר בריא) ואת המתכון בהשראת פאי גזר (ביסקוויטים גזר; מאפינס גזר), ואני חושב שקמח שקדים בעצם עושה פאי גזר טעים יותר. קמח שקדים כבד יותר מקמח לכל מטרה (לא ניתן להחליף ישירות קמח שקדים במתכונים הדורשים קמח לכל מטרה), כך שהמכשול הגדול ביותר שנתקלתי בו במתכון הזה היה להבטיח שהגזר יהיה רך ונימוח ולא דחוס . …

בניסיון השני, חזרתי לבסיס ופשוט הוספתי בהדרגה סירופ מייפל לציפוי עד שקיבלתי את טעם המייפל המתוק עדין שרציתי. עם זאת, היה בו סוכר לבן, אז נאלצתי לצבוט מעט את המתכון מכיוון שרציתי להשתמש רק בסירופ מייפל.

לא רציתי שהיא תהיה כבדה מדי
לעומת זאת, מכיוון שחיפשתי עוגה טבעונית ללא גלוטן (אז לא היו ביצים להעלות את קמח האגוזים), ערבבתי את קמח האגוזים עם מעט קמח קוקוס. השכבות היו אגוזיות וקלות, עם נגיעה של מייפל והטעם הנפלא מכל האגוזים גם יחד. הנחתי שעל החלק העליון של העוגה להיות מכוסה במשהו פריך מכיוון שהעוגה כבר הייתה רכה והציפוי היה קרמי, אז השלמתי אותו באגוזי מייפל קלויים ומלוחים כדי להפוך את העוגה הזו לראויה.

העוגה עצמה עדינה וטעמה כמו קרקר
הודות לשילוב של קמח שקדים וסירופ מייפל. העוגה עצמה עשויה מחמאה דשא, פתיתי קוקוס וקמח שקדים וממותקת באופן טבעי בסירופ מייפל. ממותקת רק בחצי כוס סירופ מייפל טהור, העוגה הזו לא מתוקה מדי. יחד עם טעם מייפל עשיר בולט, העוגה הזו מקבלת דחיפה נוספת של טעם וניל ומעט קינמון טחון.

בקערה בינונית
טורפים יחד את קמח האורז החום, קמח הסורגום, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. בקערה בינונית מקציפים סוכר מייפל, חלב, ביצים, גהי, אבקת אפייה, תמצית מייפל, מלח ווניל עד לקבלת תערובת חלקה. בקערה קטנה, טורפים יחד אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר, אגוז מוסקט וציפורן, ו-3 כוסות קמח שקדים הנותרות. מקציפים קמח שקדים, קמח אגוזים, קמח אגוזי לוז, קמח קוקוס, סודה לשתייה, מלח ים וסוכר בקערה גדולה כדי לערבב היטב.

אספו שמן קוקוס
קמח שקדים, אבקת קקאו לא ממותק, סודה לשתייה, מלח כשר, ביצים גדולות, סירופ מייפל ותמצית וניל. לאחר מכן, התחל לערבב מרכיבים יבשים, הכוללים 2 כוסות קמח ללא גלוטן לכל מטרה, 2 כפיות סודה לשתייה, 2 כפיות אבקת אפייה, 1 כפית אגוז מוסקט, 1 כפית מלח ים ו-1 1/2 כוסות. סוכר מייפל. לאחר הערבוב מוסיפים שמנת חמוצה, סירופ מייפל, חמאה, חלב, תחליף ביצים, סוכר ווניל.

מחלקים את הבצק באופן שווה ל-6 כוסות ואופים 25-30 דקות
עד שהטורטיות חוזרות אם לוחצים קלות. עבור עוגות, אופים במשך 40 דקות, כאשר מצב מאוורר הופך את ניירות האפייה בחצי; למאפינס, בדיקת בישול לאחר 20 דקות. אופים במשך 35 דקות או עד שקיסם או בודק אפייה הננעץ במרכז נקיים. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, או עד שהעוגה יציבה וקיסם עץ הננעץ במרכזה יוצא נקי.

מכינים שתי קבוצות מאותה עוגה (פי שניים מהמתכון). מניחים אותם על רשת מתכת ומצננים לטמפרטורת החדר. מניחים את השכבה הראשונה של העוגה במרכז צלחת גדולה (או תבנית אפייה), ולאחר מכן מפזרים מעל באופן שווה מחצית מזיגוג השוקולד.

להרכבת העוגה מניחים שכבה אחת על צלחת ומקשטים בכ-3/4 כוס ציפוי. אספו את העוגה; מניחים שכבת עוגה על צלחת הגשה או רשת לעוגה. מגישים אותו בנפרד עם ציפוי או קצפת, או אופים פעמיים ומכינים פשטידה מתקלפת.

מושלם להורים שמחפשים מתכון לעוגת שוקולד ללא סוכר לילדים שלהם. מתכון זה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וממותק באופן טבעי ללא סוכר מזוקק. את המתכון הזה מבשלים בדרך כלל במחבת מרובעת רגילה ומזוגגים במחבת.

מסתבר שהמתכון הזה
הוא לא רק עוגת גזר מצוינת ללא גלוטן, אם משתמשים במתכון לציפוי גבינת שמנת ללא חלב, זו עוגת גזר ללא גלוטן ללא חלב. פשטידת השקדים נטולת הגלוטן הזו ממותקת מעט בסירופ מייפל (או דבש), מתווספת בטעם לימון טרי, ומעליה יוגורט יווני שמנת, תותים טריים ואוכמניות. פאי מייפל ללא גלוטן ומוצרי חלב הוא פיוז'ן מושלם של תשוקה ומתיקות בכל ביס, שישאיר לכם כמה שניות של טעם לוואי.

עוגת קפה זו ממותקת באופן טבעי בסירופ מייפל ומפוזרת בקינמון
היא פינוק סתיו טעים ובריא. עוגת קפה מייפל וקינמון זו ללא גלוטן וסוכר מזוקק. כדי לשלב את העוגה נטולת הגלוטן הבריאה יותר עם קפה קינמון ומייפל, הכנתי קפה illy טעים במכבש צרפתי.

עוגת מייפל לימון (ללא גלוטן
ללא סוכר מזוקק) נכתב על ידי Indu 23 במרץ 2021 במגזין Americano, עוגות ועוגיות, מתכונים ללא גלוטן, קינוחים בריאים. אם אתם עוקבים אחרי הבלוג שלי כבר זמן מה, אתם יודעים שאני אוהב להכין קינוחים. אבקת מייפל עם סירופ מייפל, וניל ואבקת סוכר מנופה עד שקופה, אך זורמת.

המתכון מציע גם זילוף של סירופ מייפל על קרם החמאה
מה שאני בטוח שיגרום לעוגה להיראות יפה. ניתן לפזר קלות אבקת סוכר (אם צריך) או לקשט בגלידה. נערמים גבוה ומחונקים עם ציפוי קרם מייפל חלק ובהיר שידהים אותך כי הוא נטול מוצרי חלב.

בסוף השבוע האחרון
החלטתי להכין פאי פחזניות על ידי הוספתה יחד עם עוד קצת קמח אגוזים. רק עשיתי כמה שינויים קטנים כדי להפוך אותו ללא גלוטן וביצים כדי להתאים לצרכים שלנו. במקור שיתפתי את המתכון לעוגת שוקולד מייפל סוכר וקמח שקדים בשנת 2017 ומאז הפך לחביב האוהדים.

אני
בתור בת נפלאה, אוהבת ונהדרת, התחלתי לחפש מתכון לעוגת מייפל. תמיד נהניתי לאפות עוגות, וכשהילדים היו קטנים יותר אהבתי לנסות להכין עוגה חדשה כל שנה לימי ההולדת שלהם. מכיוון שאני מאוד רגישה לביצים, אני לא יכולה לטעום את העוגות האלו שאני מכינה… אבל כל דבר, החל ממחקר עניין ועד לתכנון ולמעשה הכנת עוגות, גם נותן לי בלאגן לסוכר. מאז התאהבתי בהם עד כדי כך שאני זורק אותם אחר הצהריים על השולחן כמנת הסוכר היחידה, גם לחברים פחות קפדניים.

Similar Posts