מתכון עם בננה

מתכון עם בננה – המדריך למתכון מנצח עם בננה 

מתכון עם בננה הוא מבוקש ואהוב מאוד הן בגלל הטעם הטוב של הבננה והן בגלל היתרונות הבריאותיים.

איך להכין את בלילת המאפינס המושלמת

זה מתכון ללחם בננה טבוני. זהו מתכון טבעוני, נטול גלוטן וגולמי שתוכלו להכין תוך מספר דקות. זה גם קל להפליא להכנה!

בלילת מאפינס:

החלק הכי טוב במתכון הזה הוא שאפשר להכין אותו ללא ביצים או מוצרי חלב.

  • 2 בננות בשלות (מעוכות)
  • 1/3 כוס זרעי צ'יה (טחונים)
  • 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב אחר)
  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 3 כפות תבלין פאי דלעת

החלק הכי טוב במתכון הזה הוא שאפשר להכין אותו ללא ביצים או מוצרי חלב.

מתכון לחם הבננה

סוג זה של לחם קיים כבר מאות שנים, אך רק בשנים האחרונות הוא הפך לפופולרי. הסיבה לכך היא שמתכוני לחם בננה קלים להכנה וניתן להתאים אותם כך שיתאימו להגבלות תזונתיות רבות.

לחם בננה נעשה באמצעות פירה בננות, ביצים, חמאה או שמן, קמח, אבקת אפייה ומלח.

מתכוני לחם בננה נמצאים לעתים קרובות בספרי בישול. ניתן להכין אותם עם מגוון מרכיבים כמו אגוזים, צימוקים, שוקולד צ'יפס ופירות יבשים.

מתכון ללחם בננה הוא סוג של לחם שבדרך כלל טעמו כמו בננה. הוא עשוי מקמח, סוכר, ביצים, חמאה, סודה לשתייה ומלח.

המתכון ללחם בננה ידוע גם בתור "כיכר בננה" או "עוגת בננה".

מצרכים:

  • 130 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 כוס בננות בשלות מרוסקות למחית (כ-3-2 בננות)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס

שלבי הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני של 190 מעלות.
  • מקציפים את החמאה בקערת מערבל עם הסוכר לתערובת תפוחה ואוורירית, מוסיפים את הביצים אחת אחת באיטיות, ומקציפים היטב עד שכל ביצה נבלעת בתערובת.
  • מנפים ביחד לקערה את הקמח, אבקת הסודה והמלח, מוסיפים תערובת זו לאט אל תערובת החמאה, ומערבבים לתערובת אחידה.
  • מקפלים פנימה בעזרת מרית את מחית הבננות, את הווניל והאגוזים.
  • יוצקים את התערובת אל התבנית ואופים 65-75 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז הכיכר יוצא נקי.
  • הפעלת טיימר 60 דקות.
  • מצננים 10 דקות בתבנית, הופכים ומסירים את התבנית. ממשיכים לצנן על רשת.

מתכון עם בננה מתכון – למאפינס בננה

מאפינס בננה אהובים על ילדים ומבוגרים כאחד. הם קלים להכנה וניתן לאכול אותם לארוחת בוקר, קינוח או כחטיף.

בלילת מאפינס:

  • 2 בננות בשלות (מעוכות)
  • 1/3 כוס זרעי צ'יה (טחונים)
  • 1/2 כוס חלב שקדים לא ממותק (או כל חלב אחר)
  • 2 כפיות שמן קוקוס
  • 3 כפות תבלין פאי דלעת

החלק הכי טוב במתכון הזה הוא שאפשר להכין אותו ללא ביצים או מוצרי חלב.

רכיבים:

  • 1 כוס בננה בשלה מעוכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 2 ביצים
  • 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה (או קמח לבן מלא)
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 3/4 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כפית מלח

איך אופים מאפינס בננה:

  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מרפדים תבנית מאפינס בנייר או כוסות סיליקון
  • מועכים שתי בננות בשלות בקערה ומערבבים פנימה ביצה אחת, כף אחת של חמאה מומסת, 1/4 כוס סוכר, 1/2 כפית תמצית וניל ושתי כפות קמח
  • מערבבים פנימה 2 כוסות בננות מעוכות לתוך הבלילה
  • ממלאים תבנית מאפינס ל-3/4 ואופים 15 דקות או עד שקיסם הננעץ יוצא נקי

יתרונות הבננה

  • בננות הן פרי בריא וטעים שכל אחד יכול לאכול. הם עשירים באשלגן, ויטמין B6 וסיבים. בננה יכולה גם לעזור לך לרדת במשקל עם ספירת הקלוריות הנמוכה שלהן.
  • בננות הן פירות בריאים וטעימים העשירים באשלגן, ויטמין B6 וסיבים. הם יכולים גם לעזור לך לרדת במשקל עם ספירת הקלוריות הנמוכה שלהם.
  • בננות הן פרי שקיים כבר מאות שנים. הם לא רק טובים לבריאות שלך, הם מספקים יתרונות רבים כמו חיזוק משמעותי בביצועים אתלטיים.
  • בננות לא רק טובות לבריאות שלך – הן גם יכולות לעזור לך לבצע ביצועים טובים יותר באתלטיקה.
  • בננות הן מזון בסיסי במקומות רבים בעולם. הם עשירים באשלגן, סיבים וויטמין B6. יש להם ספירת קלוריות נמוכה והם מאוד ממלאים.
  • ניתן לאכול בננות גולמיות או מבושלות עם פירות או ירקות אחרים כדי להכין ארוחה בריאה. הוא משמש גם להכנת סוגים שונים של מתכונים כמו לחם בננה, פודינג בננה ומאפינס בננה.
  • את היתרונות של הבננה יכולים כולם לאכול מספורטאים ועד ילדים ועד קשישים.

מתכון עם בננה הוא אופציה נהדרת לארוחת בוקר או חטיף. הוא קל להכנה בריא וניתן להתאים אותו לצרכים התזונתיים שלך.

חסרונות הבננה

בננות הן מקור נהדר של אנרגיה וחומרי הזנה, אבל יש להן את החסרונות שלהן.

  • החיסרון של הבננה הוא תכולת הסוכר הגבוהה שלה. בננות מכילות כ-25% יותר סוכר מאשר תפוחים.
  • בננות הן פרי נהדר לאכילה, אבל יש להן כמה חסרונות. הם יכולים להעובש, הם יכולים להיות עיסתיים מדי, והם יכולים להיות קשים מדי לקילוף.
  • בננות גם עשירות בסוכר ופחמימות. הם לא טובים לאנשים שרוצים לרדת במשקל או סובלים מסוכרת.

4 סיבות למה כדאי להכניס בננה למתכון שלנו

  1. הבננה היא פרי שניתן לאכול טרי או מבושל. הוא משמש גם באפייה, כמרכיב בשייקים וכחומר טעם. הפרי מקורו בדרום מרכז אמריקה ובאיים הקריביים.
  2. לבננה יש יתרונות בריאותיים רבים וניתן לאכול אותן גולמיות או מבושלות. יש להם גם שימושים שונים, כמו לחם בננה, פודינג לחם בננה, מאפינס בננה ואפילו גלידת בננה!
  3. בננה היא פרי שניתן למצוא במדינות רבות ברחבי העולם. יש לו היסטוריה ארוכה והיה חלק מתרבויות ומסורות רבות.
  4. בננות הן אחד הפירות הנפוצים בעולם, אך הן גם מאוד מגוונות. ניתן לאכול אותם גולמיים, מבושלים או להשתמש בהם במתכונים רבים ושונים.

Similar Posts