מתכונים עם בטטה
במאמר זה בנוסף למתכון עם בטטה טעים במיוחד נוכל להכיר טוב יותר את הבטטה נציג יתרונות חסרונות ורעיונים למאכלים מגוונים וטעימים
מהי בטטה?
בטטה היא ירק פופולרי עם מגוון רחב של יתרונות בריאותיים. הם עשירים באשלגן, ויטמין C וסיבים.
בטטה היא ירק פופולרי שעשיר באשלגן וויטמין C. יש להם גם הרבה סיבים שיכולים לעזור להורדת רמות הסוכר בדם ולהפחית את הסיכון למחלות לב.
הדרך הנפוצה ביותר לבשל בטטות היא על ידי הרתחתן עד שהן רכות מספיק לאכילה או על ידי אפייתן בתנור עם מעט שמן ותבלינים.
יתרונות בריאותיים של בטטה
- בטטה היא סוג של ירק שורש המשמש לעתים קרובות בבישול. הם עשירים בחומרים מזינים חיוניים רבים ויש להם יתרונות בריאותיים רבים להציע.
- בטטה יכולה לסייע בהורדת לחץ הדם מכיוון שהם מכילים אשלגן המסייע לשרירי הלב להתכווץ בצורה יעילה יותר ולהפחית את הסיכון לשבץ מוחי.
- קליפות בטטה מכילות סיבים שיכולים לעזור בעיכול, יציאות וירידה במשקל.
- בטטה מכילה ויטמין A המסייע לראיית העין, לעור, לצמיחת שיער, לתפקוד מערכת החיסון ולהתפתחות העצמות.
- תפוחי אדמה מכילים ויטמין C אשר מסייע בהגברת החסינות מפני הצטננות או שפעת על ידי חיזוק מערכת החיסון.
חסרונות של הבטטה
החסרונות של הבטטה כוללים:
- קלוריות גבוהות
- תכולת סוכר גבוהה
- ותכולת חלבון נמוכה
בטטה היא לא הבחירה הטובה ביותר עבור אנשים שעושים דיאטה. הם עשירים בקלוריות ובסוכר, מה שאומר שהם יכולים לגרום לעלייה במשקל.
חשוב גם להזכיר שבבטטה מכילה הרבה פחמימות, מה שעלול להקשות על הירידה במשקל. הפחמימות בירק זה עלולות לגרום לעלייה ברמות הסוכר בדם ולהוביל לסוכרת.
בטטה היא לא מקור טוב לחלבון. יש להם גם רמות גבוהות של סוכרים טבעיים שיכולים להוביל לעלייה במשקל ולסוכרת.
רעיונות למתכונים עם בטטה
בטטה היא מקור מצוין לויטמין A, בטא-קרוטן ואשלגן. הם גם מקור מצוין לסיבים וחלבונים.
ניתן להכין את המתכונים הבאים עם בטטות:
- צ'יפס בטטה: זהו מתכון נהדר להכנה עם ילדים כי הוא כל כך קל להכנה והם יאהבו את הטעם. הצ'יפס הוא חטיף טעים שהוא בריא יותר מצ'יפס אחר בשוק.
- מרק בטטה: ניתן להכין את המרק הזה בפחות מ-30 דקות, מה שהופך אותו למושלם עבור לילות שבוע עמוסים או כאשר אתם מחפשים משהו מנחם לאכול ביום קר.
5 דרכים טעימות להשתמש בבטטה בבישול שלך
בטטה היא ירק טעים ומזין שעמוס בויטמינים ומינרלים.
ניתן לצרוך בטטה במגוון דרכים. ניתן לאפות, להרתיח, למעוך, לצלות או לטגן.
בטטה היא ירק מזין שעמוס בויטמינים ומינרלים. אתה יכול להשתמש בהם בדרכים שונות כדי להפוך את הבישול שלך לטעים יותר. הנה כמה רעיונות שיעזרו לך להתחיל!
- צ'יפס בטטה
- מרק בטטה
- גראטן בטטה
- בטטה עם שמן קוקוס
- בטטות צלויות
ההיסטוריה המסתורית ועובדות על הבטטה – מדריך מקיף לירק ה-4 הנפוץ בעולם
- הבטטה היא הירק הרביעי בשכיחותו בעולם, ויש לה היסטוריה מסתורית. הוא טופח לראשונה בדרום אמריקה על ידי ילידים שחיו שם מאות שנים לפני שהגיעו האירופים.
- אומרים שבטטה היא הירק היחיד שמקורו ביבשת אמריקה. הם טופחו לראשונה על ידי ילידים שחיו שם מאות שנים לפני שהגיעו האירופים.
- הבטטה היא ירק שורש שמקורו באמריקה. מאמינים שמקורו ממרכז אמריקה, והוא מעובד בצפון אמריקה במשך למעלה מ-3,000 שנה.
- הבטטה הוצגה לאירופה על ידי מגלי ארצות ספרדים בסוף המאה ה-16. זה נקרא בתחילה "בטטה" על ידי המתיישבים האירופים ולאחר מכן שונה שמו ל"תפוח אדמה".
- הבטטה היא ירק שורש שמקורו בצפון אמריקה והוכנס לאירופה על ידי מגלי ארצות ספרדים בסוף המאה ה-1. מאמינים שמקורו במרכז אמריקה, הוא מעובד בצפון אמריקה במשך למעלה מ-3,000 שנה. הבטטה היא בת למשפחת תהילת הבוקר וקשורה הן לתפארת הבוקר האמריקאית והן לעטלף האיפומואה.
מה ההבדל בין בטטות לבטטות?
בטטה היא צמח טרופי הגדל בחצי הכדור הדרומי ומעובד כבר אלפי שנים. זה נקרא גם בטטה, כי זה מבולבל לעתים קרובות עם מגוון אחר של בטטה.
שני סוגי הבטטות אינם ניתנים להחלפה, אך ניתן להשתמש בהם בדרכים שונות.
בטטות מתוקות יותר מבטטות רגילות ובעלות קליפה צהובה. לעתים קרובות הם מטוגנים או אפויים, בעוד שסוג הבטטות האחר נוטה יותר להיות מבושל או פירה למילוי פאי.
שני סוגי הבטטות אולי נראים דומים, אבל הם לא ניתנים להחלפה כשמדובר בבישולם.
לבטים יש קליפה צהובה וניתן לטגן או לאפות.
לבטטה רגילה יש קליפה סגולה ויש להרתיח או למעוך אותה למילוי פאי.
5 מתכוני הבטטה הטובים ביותר לכל אירוע:
1) קארי בטטה ועדשים אדומות:
רכיבים:
- 1 כוס עדשים אדומות
- 2 צ'ילי ירוק, קצוץ
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי, קלוף ומגורר
- 1 כף שום טרי, טחון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית גאראם מסאלה
- ½ כפית כמון טחון
- חצי כפית אבקת צ'ילי אדום (לא חובה)
- 3 כפות שמן קוקוס או שמן צמחי (או יותר במידת הצורך)
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתכו לקוביות בגודל 1 אינץ' (בערך 4 כוסות)
2) צ'יפס בטטה תאילנדי חריף:
- רכיבים:
- 1 בטטה חתוכה לרצועות בגודל טיגון
- 1 כף שמן
- 2 כפות רוטב סויה דל נתרן
- 2 כפות סוכר חום
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- קורט מלח ופלפל לפי הטעם
3) בטטה בתנור: שלבי הכנה
- 1. מחממים תנור ל-400 מעלות צלזיוס.
- 2. שוטפים את הבטטה וחוצים אותה לשניים לאורכה.
- 3. מניחים את החצאים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהעור כלפי מעלה, ודוקרים את כולם בעזרת מזלג או סכין כדי לאפשר לאדים לצאת במהלך הבישול.
- 4. אופים כשעה, עד שניתן לנקב אותם בקלות בעזרת מזלג או סכין והבשר רך ונימוח כשהוא סוחט בעדינות בין האצבעות.
- רכיבים:
- 2 בטטות
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1 כף. שמן זית
- 1 כפית. אבקת קארי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 32 אונקיות מרק ירקות או מרק עוף (או מים)
4) בטטה עם שמן קוקוס
רכיבים:
- 1 כף שמן קוקוס
- 3 כפות סוכר חום
- 1 כוס מים
- 2 בטטות גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות (בערך 2 פאונד)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית קינמון טחון
- ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
- ¼ כפית ג'ינג'ר טחון
אני מקווה שלמדת משהו חדש על הירק הבריא והטעים הזה. בטטה קלה להכנה בצורה בריאה שניתן ליהנות ממנה במאכלים טעימים במיוחד באמצעות מתכונים עם בטטה. היא קלה להכנה וניתן להשתמש בה בהרבה מנות שונות. היא אופציה בריאה לתזונה שלך והטעם נהדר!
מסקנה וסיכום על אכילת בטטה
אני מקווה שלמדת משהו חדש על הירק הבריא והטעים הזה. בטטה קלה להכנה בצורה בריאה שניתן ליהנות ממנה במאכלים טעימים במיוחד באמצעות מתכונים עם בטטה. היא קלה להכנה וניתן להשתמש בה בהרבה מנות שונות. היא אופציה בריאה לתזונה שלך והטעם נהדר!
אני מקווה שלמדת משהו חדש על הירק הבריא והטעים הזה. בטטה קלה להכנה בצורה בריאה שניתן ליהנות ממנה במאכלים טעימים במיוחד באמצעות העצות הללו.