מתכונים שעועית ירוקה – טיפים והמלצות
במאמר זה נעסוק במתכונים שעועית ירוקה יינתנו הסברים המלצות וטיפים יתרונות של שעועית ירוקה.
מתכונים שעועית ירוקה – שעועית ירוקה ואפונה
רכיבים:
- חצי בצל רצוי קצוץ.
- 1-2 שום שיניי שום קצוצות.
- 1 וחצי כוסות מלאות באפונה אפשר משקית קפואה.
- 2 כוסות שעועית ירוקה רצוי חתוכה משקית קפואה.
- רבעֿ כוס מים.
תיבול:
- ¾ כפית מלח
- שליש כפית כורכום
- חצי כפית אבקת מרק
- מומלץ טיפה פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת רחבה עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (רצוי להשתמש במחבת עם ציפוי שאינו נדבק).
- מוסיפים שום קצוץ ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים אפונה ושעועית ירוקה ומבשלים במשך 10 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם (אש בינונית).
מתבלים במלח, כורכום, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים. מוסיפים שליש כוס מים ומבשלים במשך 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב (אש בינונית).
מתכונים שעועית ירוקה – חזה עוף עם שעועית ירוקה
רכיבים:
- 450 גרם חזה עוף אפשר לחתוך לרצועות או קוביות
- חצי בצל גדול חתוך אפשר חתיכות גסות
- כוס וחצי של שעועית ירוקה
- 2 גזרים אפשר לחתוך לרצועות
תיבול:
- 3 כפות גדושות סילאן
- 6 כפות רוטב סויה
- קצת פלפל שחור אפשרי גם גרוס
- חצי כפית תבלין צ’ילי
שומשום מעל במידה רצויה.
אופן ההכנה:
- תחממו מחבת עם 2 כפות שמן על להבה בינונית טגנו את חזה העוף כדקה מכל צד, העבירו לצלחת.
- נגבו את המחבת משאריות הנוזלים, הוסיפו כף שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה קלה.
- הוסיפו את הגזר והמלח. כסו את המחבת ומבשלים 5-7 דקות, עד שהגזר מתרכך קצת. מערבבים מדי פעם.
- הוסיפו את השעועית הירוקה ובשלו במשך כ-3 דקות.
- הוסיפו למחבת את חזה העוף שטיגנתם קודם לכן ותטבלו בסילאן, סויה, פלפל שחור ומעט צ’ילי.
ערבבו במשך כ-2 דקות, עד לספיגת הטעמים. פזרו שומשום מאוד מומלץ טעים ומקשט את המנה.
מתכונים שעועית ירוקה מוקפצת – שעועית מוקפצת
שעועית מוקפצת היא אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר בעולם.
שעועית מוקפצת על מחבת לבישול מהיר ואחיד, שיטה זו גם גוזלת פחות זמן משיטות אחרות, כמו הרתחה או אידוי של שעועית ירוקה, דבר שיצריך יותר זמן ואנרגיה.
שעועית מוקפצת במחבת היא אחת הדרכים לבשל אותה על הכיריים.
זמן הבישול של הירק הזה הוא כ-10-15 דקות, וכשמכינים שעועית מוקפצת הזמן הכנה יורד משמעותית ל3-8 דקות, שעועית ירוקה בכל סוג הכנה היא תוספת נהדרת ובריאה לארוחות רבות.
שעועית ירוקה היא תוספת נהדרת לכל ארוחה במיוחד שעועית מוקפצת, בשיטת הבישול הנכונה ניתן להקפיץ אותם במחבת עם מעט שמן, מלח ופלפל.
למה אנחנו צריכים לבשל שעועית מוקפצת על מחבת? אחת הסיבות היא ששעועית ירוקה מוקפצת טעימה יותר משעועית מבושלת.
תהליך ההקפצה של שעועית ירוקה הוא פשוט וקל לביצוע. צריך לוודא שמשתמשים בכמות מספקת של שמן כדי להבטיח שהשעועית מוקפצת היטב ולא נידבקת.
מתכון לשעועית ירוקה מוקפצת – שעועית מוקפצת
- ניקח מחבת גדולה אפשרי מכל סוג מחבת רגילה או ווק.
- 2 כפות שמן.
- נוודא שהשמן רתח.
- מומלץ להוסיף חתיכות שום בערך חצי שן שום לתוך השמן.
- מוסיפים את השעועית הירוקה לתוך המחבת הרותחת ונערבב את השעועית הירוקה והשום.
לאחר מכן נוסיף תבלינים מומלצים למחבת:
- חצי כפית אבקת מרק עוף.
- כף שמן שומשום.
- כף רוטב סויה.
- כף סילאן.
- לאחר מכן אנו מקפיצים את השעועית הירוקה עם התבלינים והרטבים תוך 3-4 דקות.
טיפים להגשה:
- להגיש עם שומשום.
- להגיש עם סילאן מעל.
- אפשרי להוסיף שקדים חתוכים.
יתרונות של שעועית ירוקה – מתכונים שעועית ירוקה
- שעועית ירוקה עשירה בנוגדי חמצון והיא מקור טוב לחומרים מזינים רבים. הם מכילים ויטמין C, חומצה פולית, מנגן, נחושת, אשלגן ועוד.
- לשעועית ירוקה הוכח כי יש יתרונות בריאותיים ללב ולמוח.
- הם גם עוזרים בהורדת לחץ דם ורמות כולסטרול.
- שעועית ירוקה היא מקור מצוין לנוגדי חמצון, סיבים וחלבונים.
- לשעועית ירוקה יש הרבה יתרונות בריאותיים, וזו הסיבה שהיא הופכת פופולרית יותר בשוק. זה לא רק בגלל הערך התזונתי שלה אלא גם בגלל גורם הנוחות – אתה יכול פשוט לזרוק אותה לתזונה היומית שלך בלי שתצטרך לדאוג מה עוד אתה צריך להכניס לגוף שלך.
- שעועית ירוקה היא מזון בריא עם יתרונות בריאותיים רבים. היא עשירה בנוגדי חמצון וחומרים מזינים כמו חומצה פולית, ויטמין K.
- שעועית ירוקה היא ירק רב תכליתי שניתן להשתמש בו במאכלים שונים ממרקים ועד סלטים. ניתן לבשל אותה גם כתוספת או כנשנוש.
חסרונות בריאותיים של שעועית ירוקה – מתכונים שעועית ירוקה
- החיסרון הוא שהיא מכילים סולנין שהוא אלקלואיד ועלול לגרום לבעיות בריאותיות בצריכה בכמויות גדולות.
- לשעועית ירוקה יתרונות וחסרונות בריאותיים רבים, כמה מהיתרונות הבריאותיים המשמעותיים יותר כוללים את הרמות הגבוהות של נוגדי חמצון, ויטמינים C ו-K, חומצה פולית ואשלגן. החיסרון העיקרי הוא שהם מכילים חומצה אוקסלית שעלולה להיות רעילה במינונים גבוהים.
היסטוריה על שעועית ירוקה –
ישנם בעלי חיים רבים שאוכלים שעועית ירוקה, כגון ציפורים, חזירים, פרות וסוסים. עם זאת, בני האדם הם היחידים שאוכלים אותם גולמיים.
ההיסטוריה של שעועית ירוקה היא ארוכה ומעניינת, היא קיימת כבר אלפי שנים והדרך שבה הוא התפתח מראה כיצד ההתנהגות האנושית השתנתה עם הזמן.
שעועית ירוקה היא סוג של שעועית הנאכלת על ידי בני אדם, אך גם על ידי בעלי חיים, כגון פרות, חזירים ותרנגולות.
שעועית ירוקה הוא מאכל יפני שמכינים באופן מסורתי עם שעועית ירוקה, זהו מאכל פופולרי ביפן ועבר לדורותיו.
ניתן לעקוב אחר ההיסטוריה של שעועית ירוקה לתחילת המאה ה-16, כאשר היא הוכנה עם שעועית ירוקה כמרכיב העיקרי, בשנות ה-1800, הוא הפך לפופולרי יותר כאשר אנשים החלו לאכול אותה לעתים קרובות יותר, המנה הפכה לפופולרית עוד יותר בשנות ה-1900 לאחר שהמודרניזציה והתיעוש ביפן התרחשו.
ההיסטוריה של שעועית ירוקה חושפת עד כמה חשובים התרבות, האוכל והמסורות לחברה וכיצד הם התפתחו עם הזמן.
אנו מקווים שנהניתם מקריאה של מאמר זה העוסק במתכונים שעועית ירוקה מקווים שייצא טעים לעוד מאמרים בנושא זה ובנושאים אחרים מוזמנים לבקר באתרנו.