שוקי אווז מתכון
המתכון שוקי אווז הוא מאכל קלאסי במדינות רבות. מתכון זה אותנטי ותוכלו להשתמש בו כדי להכין ארוחה טעימה.
מה זה שוקי אווז – מתכון שוקי אווז
שוקי אווז הם סוג של בשר אווז, לאחר מכן חותכים את הבשר לחתיכות, מגלגלים בקמח מתובל וצורבים במחבת לפני שנצלים אותו ברוטב העשוי מיין אדום, רסק עגבניות, בצל, שום, עלי דפנה וטימין.
שוקי האווז מוגשות באופן מסורתי עם פירה ושעועית ירוקה.
רכיבים:
- 1/2 כוס קמח לכל מטרה
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות פלפל שחור
- 4 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 קילו של שוקי אווז חתוכים ל-8
- 1/4 כוס יין לבן
- 3 כוסות מרק עוף
שלבי הכנה – שוקי אווז מתכון
- תכוונו את התנור לחום גבוה. מסדרים את השוקיים בתבנית כשהעור כלפי מעלה. אופים כ-20 דקות.
- תהפכו את השוקיים ואופים 10 דקות נוספות.
- תערבבו את כל חומרי הרוטב ומוסיפים את השומן שהצטבר בתבנית.
- תשפכו על השוקיים ותכסו בנייר כסף. אופים כ-20 דקות נוספות, עד שהשוקיים רכים.
6 דברים שכדאי להימנע מהם בעת בישול שוקי אווז – שוקי אווז מתכון
רגלי אווז הן מאכל מסורתי המוגש לעתים קרובות באירועים חגיגיים. הם מבושלים בדרך כלל במחבת צלייה או על הכיריים.
כשמבשלים רגלי אווז, חשוב להימנע מ-7 הדברים הבאים:
- שימוש ביותר מדי מלח
- לא נשתמש מספיק שמן
- לא מתבלים מספיק טוב את שוקי האווז במלח ופלפל לפני הבישול
- משאירים את רגלי האווז בתנור זמן רב מדי מבלי להפוך אותם
- מבשלים אותם על אש גבוהה יותר מדי זמן מבלי להפוך אותם
- מבשלים אותם על אש נמוכה יותר מדי זמן מבלי להפוך אותם
4 טיפים לבישול שוק אווז מבושל בצורה מושלמת – שוקי אווז מתכון
- עליך למצוא אווז בן שנתיים לפחות
- ודא שיש לך תבנית צלייה גדולה מספיק כדי להכניס את שוק האווז
- אם לתנור שלך יש חוגת טמפרטורה, הגדר אותו ל-180 מעלות
- צריך לתבל את שוק האווז במלח ופלפל לפני הבישול
טיפים כיצד להכין את השילוש הקדוש של תוספות עם שוק האווז המבושל שלך – שוקי אווז מתכון
תוספות הן בדרך כלל המנה הראשונה של הארוחה, ניתן להכין אותם מכל שאריות מרכיבים מהמנה העיקרית.
הנה כמה טיפים כיצד להכין תוספות עם רגל האווז המבושלת שלך:
- הוסף ירקות, עשבי תיבול ותבלינים לשאריות שלך כדי להכין תוספת קלה, אתה יכול גם להוסיף אותם לשאריות הרוטב או הרוטב שלך לתוספת טעם ומרקם.
- הכינו תוספת פשוטה של תפוחי אדמה או אורז על ידי הוספת חמאה, שמנת או חלב בחלקים שווים של מים ובישול עד לריכוך.
- הכינו סלט ירוק עם העלים שנשארו לכם מהמנה העיקרית על ידי זריקתם בשמן זית ותיבול במלח ופלפל לפני ההגשה.
סוגי תבשילי שוקי אווז
תבשילי שוק אווז הם מאכל שמכינים מבשר אווז, גזר, בצל ותפוחי אדמה.
ישנם מספר סוגים של תבשילי שוק אווז שניתן להכין מהמרכיבים שהוזכרו לעיל, הסוג הנפוץ ביותר הוא תבשיל, סוגים אחרים כוללים תבשיל, מרק ופשטידה.
תבשילים של שוק אווז הם בעצם תבשיל העשוי מבשר אווז.
הבשר נחתך לחתיכות ולאחר מכן מבושל במים עם ירקות, עשבי תיבול ותבלינים,
ישנם מספר סוגים של תבשילי שוק אווז כולל את הבאים:
- בתבשיל שוק האווז המסורתי יש מרכיבים כמו בצל, גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, טימין, עלי דפנה, פטרוזיליה ומלח.
- הגרסה הקלאסית של תבשיל שוק אווז כוללת תפוחי אדמה ויין לבן.
- גרסה מודרנית יותר כוללת יין אדום או חומץ.
4 עובדות על שוקי אווז – שוקי אווז מתכון
- המונח "שוק אווז" נובע מהעובדה שהוא נראה כמו עצם ארוכה ודקה הבולטת מרגליו של אווז.
- למרות שהם לא פופולריים כמו פעם, שוקי אווז עדיין ניתן למצוא במסעדות רבות ברחבי העולם.
- שוקי אווז הם קבוצה של שרירים בשוק שעוזרים לכופף את כף הרגל ולדחוק מהקרקע. הם ידועים גם בשם שרירי גסטרוקנמיוס.
- שריר הגסטרוקנמיוס הוא השריר הגדול ביותר ברגל התחתונה שלך, וזו הסיבה שהוא נקרא "האווז".
כבד אווז – שוקי אווז מתכון
כבד אווז הוא מוצר מזון העשוי מכבד של אווז. הכבד גדל בדרך כלל על ידי הזנת האווז בכוח עם משפך, צינור או משאבה פניאומטית.
ניתן לבשל את הכבד אווז ולהגישו מיד מהיציאה מהאש,
כבד אווז הוא מאכל שעומד במרכזו של ויכוח על רווחת בעלי החיים כבר שנים רבות.
המחלוקת סביב כבד אווז לא עומדת להסתיים בקרוב, פעילי בעלי חיים מתנגדים לכך והם טוענים שזה אכזרי להאכיל אווז בכוח בצינור, לפעמים מספר פעמים ביום, כדי להגדיל את הכבד שלו מעבר לגודלו הרגיל, הצד השני של הטיעון אומר שזה לא נכון ושהאוכל הזה קיים כבר מאות שנים ולאנשים צריך להיות החופש לאכול מה שהם רוצים.
אפשר להגיש כבד אווז כמנה ראשונה, מנה עיקרית או קינוח. כבד אווז מוגש בדרך כלל עם לחם, פירות וגבינה, אחד היתרונות של אכילת כבד אווז הוא שהוא מכיל יותר שומן בלתי רווי משומן רווי והוא מכיל גם ויטמינים ומינרלים חשובים.
היתרונות של שוקי אווז:
- קל לבשל עם שוק האווז.
- ניתן לבשל אותו במגוון דרכים בהתאם לסוג המתכון שאתה מכין.
- כשהבשר מתבשל הוא משחרר מיצים שניתן להשתמש בהם להכנת רוטב או רוטב.
- ניתן להסיר את העור על שוקי האווז ולשמור לשימוש במנות אחרות כגון מרקים או תבשילים.
- היתרונות של שוקי אווז כוללים שהם קלים לבישול וניתן לבשל אותם בדרכים שונות. ניתן לאכול אותם כפי שהם, או להכין אותם בדרכים רבות ושונות כגון קלויים, צלייה, גריל או טיגון במחבת.
- בעבר השתמשו בשוקי אווז להכנת נקניקיות, כיום משתמשים בשוקי אווז להכנת סוג של חזה מעושן.
- שוקי אווז הם סוג של חזה מעושן שמכינים מעטפת בשר טבעית ותערובת של מלח, סוכר ותבלינים, יש לו טעם עז המושלם למנות ברביקיו.
- בנוסף להיותם טעימים ונימוחים, שוקי אווז מספקים מרקם מדהים בבישול על הגריל או בתנור.
החסרונות של שוקי אווז
החסרונות של שיטה זו כוללים את העובדה שקשה לבשל אווז על אש גלויה ויכול להיות קשה להסיר את המלית מהעוף.
החיסרון של המנה הזו הוא שיש לה תכולת שומן גבוהה שעלולה לגרום לבעיות בריאותיות כמו מחלות לב, רמות כולסטרול גבוהות והשמנה.
החסרונות של שוקי אווז הם שלוקח הרבה זמן לבשל והבשר די קשה.
מקווים שמאמר זה עזר לכם להכיר את דרכי ההכנה של מתכון שוקי אווז, מקווים שהמידע והטיפים שניתנו כאן עזרו לכם להגיע לתוצאה הטובה ביותר.