המדריך להכנת תפוחי אדמה בתנור
תפוחי אדמה בתנור מומלצים מאוד ברחבי העולם הם טעימים קלים להשגה קלים להכנה במהירות
מהו תפוח אדמה
תפוחי אדמה הם סוג של ירק שמגיע מהאדמה. ניתן לאכול אותם, מבושלים, מטוגנים או אפויים.
תפוחי אדמה בצבע לבן או צהוב ויכולים להיות עגולים, מאורכים או גליליים. יש להם עור חום מבחוץ עם בשר לבן מבפנים.
תפוחי אדמה הם מזון בסיסי פופולרי במקומות רבים בעולם, במיוחד במזרח אירופה ובצפון אמריקה.
תפוחי אדמה עשירים באשלגן וויטמין C מה שהופך אותם לבחירה מצוינת עבור אנשים שרוצים לאכול בריא.
תפוחי אדמה הם ירק עמילני שגדל מתחת לאדמה. הם מהווים מזון בסיסי במדינות רבות תפוחי אדמה יכולים לשמש גם להכנת מנות אחרות כמו צ'יפס וניוקי.
תפוחי אדמה בתנור – הדרך הבריאה והקלה לבשל אותם
תפוחי אדמה הם ירק רב תכליתי שניתן להשתמש בו במגוון מאכלים. ניתן להרתיח, לצלות, למעוך, ולטגן
המתכון לתפוחי אדמה בתנור פשוט וקל לביצוע. כל מה שאתה צריך זה תפוחי אדמה ושמן \ שמן זית
- מחממים את התנור ל-200 מעלות
- קולפים את תפוחי האדמה
- פורסים את תפוחי האדמה לעיגולים או כל דרך אהובה עליכם
- מניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה או בנייר אפייה
- מזלפים שמן \ שמן זית
- מפזרים מלח ופלפל (לא חובה) או כל תבלין לטעמכם
- אופים 40 דקות
יתרונות בריאותיים של תפוחי אדמה בתנור ובכללי
צליית תפוחי אדמה בתנור היא דרך בריאה יותר להכין אותם. הם גם תוספת קלה וטעימה לארוחה
תפוחי אדמה הם אחד מהירקות המגוונים ביותר שניתן להשתמש בהם במאכלים רבים ושונים.
צליית תפוחי אדמה היא דרך בריאה יותר להכין אותם, זה לוקח פחות זמן מאשר להרתיח אותם והם יותר טעימים,
ישנם יתרונות רבים של בישול תפוחי אדמה בתנור, כולל שיש בו פחות קלוריות מאשר כאשר הם מבושל או פירה, ואתה לא צריך להשתמש בשמן או חמאה בעת צלייתם.
פוחי אדמה אפויים בריאים יותר מתפוחי אדמה מטוגנים.
תפוחי אדמה אפויים עשירים בויטמין C, אשלגן וסיבים. יש בהם גם פחות קלוריות, סוכר ומלח מאשר במטוגנים.
תפוחי אדמה בתנור אפויים מספקים גם מקור טוב למגנזיום וברזל החיוניים לבריאות הלב. הם גם עוזרים להגן מפני סרטן, סוכרת, דמנציה ומחלת אלצהיימר.
תפוחי אדמה בתנור הם מקור טוב לויטמינים ומינרלים וניתן לאכול אותם בדרכים רבות.
בנוסף תפוחי אדמה בתנור אפויים בריאים יותר מתפוחי אדמה מטוגנים כי יש בהם פחות שומן וקלוריות.
חסרונות בריאותיים של תפוחי אדמה
לתפוחי אדמה יש גם חסרונות רבים. לדוגמה, הם יכולים להיות עתירי קלוריות והם יכולים להוביל לעלייה במשקל בשל תכולת הפחמימות הגבוהה שלהם.
תפוחי אדמה הם גם אלרגן נפוץ עבור אנשים עם אסטמה או קדחת השחת מכיוון שהאבקה מצמח תפוחי האדמה יכולה לעבור מרחקים ארוכים ולעורר אלרגיות אצל אנשים שגרים רחוק מהמקום שבו גדלים תפוחי האדמה.
החסרונות הנפוצים ביותר של תפוחי אדמה הם שהם עמילניים, עשירים בקלוריות ובעלי אינדקס גליקמי גבוה.
תפוחי אדמה עשירים בפחמימות ובעלי אינדקס גליקמי גבוה. המשמעות היא שהם עלולים לגרום לעלייה לא בריאה ברמות הסוכר בדם. מה שכן, תפוחי אדמה הם גם עמילניים מה שאומר שהם יכולים לגרום לעלייה במשקל ולהגביר את הסיכון להשמנה.
הוויכוח הגדול: האם תפוחי אדמה בתנור או מבושל?
לכל תפוחי האדמה יש ערך תזונתי זהה, כך שלא משנה איזה מהם תכינו. ההבדל היחיד הוא בזמן הבישול ובמרקם. תפוחי אדמה מבושלים רכים יותר ובעלי מרקם שונה מתפוחי אדמה אפויים.
זו שאלה של העדפה. יש אנשים שאוהבים יותר תפוחי אדמה כשהם צלויים בעוד שאחרים מעדיפים תפוחי אדמה מבושלים.
לשתי השיטות יש יתרונות וחסרונות. צליית תפוחי אדמה נותנת להם פריך מבחוץ ולח בפנים, אבל צריך לעמוד מעל התנור כדי לוודא שהטמפרטורה מתאימה בדיוק. קל להכין תפוחי אדמה מבושלים, אבל הם עלולים להיות מימיים או עיסתיים אם מבשלים אותם יתר על המידה או שוכחים אותם יותר מדי זמן.
זה דיון שנמשך כבר שנים. יש דעות שונות לגבי מה עדיף, אבל הקונצנזוס הכללי הוא שלתפוחי אדמה מטוגנים יש יותר טעם.
תפוחי אדמה מבושלים בדרך כלל מבושלים במים ולאחר מכן מרוקנים. לתפוח האדמה בתנור יש פחות טעם, אבל הוא מתבשל מהר יותר מתפוח האדמה המבושל.
איך להכין את תפוחי האדמה בתנור שלך לצלייה בתנור
ממניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. וודאו שהם לא נוגעים זה בזה בתבנית האפייה. מצפים את תפוחי האדמה בשמן זית או שמן צמחי ומתבלים אותם במלח ופלפל לפני צלייה של כ-30 דקות עד להזהבה משני צידי תפוח האדמה.
מהן הדרכים השונות לבישול תפוחי אדמה
תפוחי אדמה הם מרכיב שניתן להשתמש בו במספר מנות. בחלק זה, נחקור את הדרכים השונות לבשל תפוחי אדמה .
טיגון: טיגון היא שיטת בישול שבה האוכל שקוע בשמן חם או בשומן למשך זמן רב. תפוחי האדמה מטוגנים בטמפרטורה גבוהה ולאורך זמן, מה שנותן להם מבחוץ פריך וחלק מבפנים אוורירי. לאחר מכן מסננים אותם על נייר סופג ומגישים מיד עם מלח, פלפל, חתיכות בייקון ושמנת חמוצה מעל.
פירה: פירה הוא פירה תפוחי אדמה מבושלים שהוקצפו עם חמאה או מרגרינה, חלב או שמנת, מלח ופלפל עד שהם מגיעים למרקם הרצוי. אפשר גם לטעום אותם בשום, אבקת בצל, פפריקה או תבלינים אחרים שיתאימו.
בישול תפוחי אדמה: הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא לקלף את תפוח האדמה ולחתוך אותו לחתיכות קטנות. לאחר מכן ממלאים סיר במים ומכניסים את כל תפוחי האדמה. לאחר מכן כדאי לשים מעט מלח למים ולהמתין עד לרתיחה לפני ששמים מכסה. השלב האחרון הוא לבשל כ-15 דקות ואף יותר.
תפוחי אדמה בתנור: זהו מתכון קל מאוד שדורש ארבעה מרכיבים בלבד: תפוחי אדמה, שמן, מלח ופלפל.
ראשית, חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות בגודל לבחירתכם ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית ומפזרים מלח ופלפל. אופים כ-30 דקות או עד לריכוך.
9 עובדות על תפוחי אדמה
תפוחי אדמה הם אחד מהירקות הפופולריים ביותר בעולם. הם חלק עיקרי בתרבויות ומטבחים רבים. עם זאת, יש כמה דברים עליהם שאולי לא ידעתם:
- תפוחי אדמה אפויים קיימים כבר מאות שנים והם נאכלו במקור על ידי איכרים באירופה כדרך להימנע מרעב.
- בתפוח אדמה אפוי ממוצע יש כ-180 קלוריות ו-2 גרם שומן כשהוא מוגש עם תוספות כמו חמאה, שמנת חמוצה וגבינה.
- ישנן דרכים רבות ושונות לבשל תפוח אדמה אפוי כולל הרתחה, צלייה אפייה ועוד.
- תפוחי אדמה מקור טוב לויטמין C, אשלגן וויטמין B6. עם זאת, הם מכילים גם כמויות גבוהות של נתרן שעלולות להזיק לבריאות שלך אם לא אוכלים אותם במתינות.
- ניתן לאפות או להרתיח תפוחי אדמה עבור טעמים ומרקמים שונים. לדוגמה, תפוחי אדמה רותחים ירככו אותם ואילו האפייה תיצור קצוות פריכים עם פנים רך.
- אין צורך לקלף תפוחי אדמה לפני בישולם אלא אם כן רוססו בחומרי הדברה או כימיקלים.
- תפוחי אדמה בתנור אפויים הם תוספת נהדרת לכל ארוחה. קל להכנה וניתן להגיש עם מגוון תוספות.
- תפוח האדמה מקורו בהרי האנדים בדרום אמריקה והובא לאירופה על ידי מגלי ארצות במאה ה-16.
- תפוחי אדמה בתנור אפויים מבושלים בדרך כלל 177 מעלות במשך כפחות משעה או שעתיים, תלוי בגודלם ובאופן ההכנה שלהם.
אנו מקווים שנהנתם ממאמר זה העוסק בתפוחי אדמה בתנור מקווים שנהנתם מהמתכון והגעתם לתוצאה הרצויה בעינכם, למאמרים נוספים בנושאים אחרים מוזמנים לבקר באתרנו.