לחמג'ון מתכון טעים במיוחד להכנה קלה במטבח שלכם

לחמג'ון מתכון קליל וטעים עשוי מבצק ומבושל בשמן זית קל להכנה.

מהו לחמג’ון

לחמג'ון הוא מאכל סורי שעשוי מבצק וממולא בבשר טחון, אפשר לאכול אותו כמנה עיקרית או כמנה ראשונה, יש אנשים שמכנים את המאכל הזה פיצה בשר.

הבצק עשוי בדרך כלל מקמח ומים, אבל יש אנשים שמשתמשים גם בשמרים כדי להפוך אותו לגמיש יותר.

ניתן להגיש את לחמג'ון עם רוטב עגבניות, יוגורט או רוטב שום כדי להוסיף טעם למנה, הוא מוגש לרוב עם רטבים בצד, כיום הוא נחשב לאחד המאכלים הלאומיים של סוריה וניתן למצוא אותו במסעדות ברחבי הארץ.

לחמג’ון מתכון:

המרכיבים לבצק הם:

  • 1 כוס קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות מים -1 כף חומץ לבן

המרכיבים למלית הם:

  • קילו בשר טחון (כבש, בקר, עוף) או חלופות צמחוניות כמו סויה, עדשים, שעועית או גבינה)
  • 2 שיני שום כתושות וקצוצות דק (לא חובה) -1 בצל קצוץ דק (לא חובה)

על הלחמג’ון

הלחמעג'ון הוא מאכל סורי לבנוני מוכר גם בארמניה וטורקיה. מכינים אותו עם בצק של קמח, מים ומלח ואז מרדדים אותו בשכבות דקות. לאחר מכן מעלים את הבצק בבשר טחון, ירקות חתוכים ותבלינים לפני שמכינים אותו בצורה מרובעת לרוב, דמוי פיצה בשר.

ממרכיבי לחמג’ון מתכון – הירקות הטובים ביותר עבור המנה שלך

הירקות שבהם אתה משתמש בצלחת מהג'ונג יכולים לשנות את הטעם באופן משמעותי, חשוב לדעת אילו ירקות עובדים טוב עם המנה העיקרית ואילו לא.

יש ירקות שמתאימים יותר למנות מסוימות מאשר לאחרים, לדוגמא , פטריות מושלמות עבור המנה הזו כי יש להן טעם דומה לבשר טלה וישלימו אותה יפה.

שלבים מקדימים להכנת המטבח לקראת עשיית הלחמג’ון מתכון והכוונה

המתכון ללחמג'ון דורש בשר טלה, בצל, שום, מלח ופלפל.

את הטלה חותכים לחתיכות קטנות.

ומטגנים עם הבצל בשמן.

כשהבשר השחים מוסיפים את השום ומטגנים אותו עד שהוא נהיה ריחני.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואז מערבבים היטב את כל החומרים.

על מנת להכין את המטבח שלכם למנה זו, אתם צריכים קרש חיתוך או כל משטח אחר בו תוכלו לחתוך את הבשר, תצטרכו גם מחבת או סיר כדי לטגן את הבשר בשמן עם בצל ושום. תזדקק גם לקערת ערבוב כדי לערבב את כל החומרים יחד בתום תהליך הבישול.

הכנת תבשיל טלה – לחמג׳ון מתכון

הכנת תבשיל טלה אינה מסובכת כמו שזה נשמע, אתה רק צריך להרתיח את הירקות והבשר יחד עבור לחמג'ון, להוסיף את התבלינים ולסיים את לחמג'ון מתכון קליל.

  • מרתיחים את הירקות והבשר כשעה-שעתיים על אש נמוכה.
  • מוסיפים תבלינים כמו מלח, פלפל, כורכום, כמון, פפריקה וקינמון לפי הטעם.
  • מסיימים עם שמן זית ממש לפני ההגשה.

ערבוב המרכיבים יחד הוא שלב מכריע בתהליך הבישול. חשוב לערבב אותם היטב ובאופן אחיד כדי שכולם יתבשלו בצורה אחידה.

גימור הלחמג’ון מתכון וטיפים להוספת תבלינים נוספים

הלחמג'ון היא מנה שמוגשת בתבנית מרובעת לרוב מלבן כפיצה בשר עם רטבים כמו רוטב שם אלף האיים רוטב שום אדום וכדומה. ניתן לשפר את טעמה של המנה על ידי הוספת תבלינים נוספים לה. כמה תוספות נפוצות הן כמון, הל אבקת כורכום, מיץ לימון, מלח, פלפל ושום.

פיצה בשר

כדאי לנו לאכול פיצה בשר כי היא תספק לנו יותר מקורות חלבון וחומרים מזינים שאנו צריכים לצריכה היומית שלנו. זה גם טעים יותר מאשר פיצות צמחוניות.

הרעיון של פיצה בשר אולי נשמע כמו רעיון רע לחלק, אבל אם חושבים על זה, לפיצה בשר יש הרבה מה לעשות.

פיצה קיימת כבר מאות שנים גם פיצה בשר אבל רק לאחרונה פיצה בשר תפסה תאוצה ופופולאריות. הסיבה שבגללה אנשים התחילו לאכול פיצה בשר היא כי היא טעימה והיא אם כבר בריאה יותר מפיצה גבינה רגילה.

היתרונות של פיצה בשר הם שניתן להגיש אותה כמנה ראשונה או כמנה עיקרית.

היתרונות של פיצה בשר הם שאתה מקבל את החלבון מהבשר ואת הפחמימות מהלחם. זה גם ממלא יותר בגלל השילוב הזה.

מהם החסרונות של הלחמג'ון?

לחמעג’ון הוא סוג של פיצה בשר העשויה מבצק דק ומעליה מבחר של ירקות ובשר.

החסרונות של הלחמעג’ון הם שהוא יכול להיות לא בריא אם לא אוכלים אותו במידה. המרכיבים המשמשים להכנתו לרוב מטוגנים או עתירי שומן.

מהם היתרונות של הלחמג’ון

ללחמעג'ון יתרונות בריאותיים רבים מכיוון שהוא מכיל חלבון רזה מבשר הטלה וכן ירקות כמו בצל, גזר, תרד מומלץ לאכול לחמעג'ון כי הוא עשוי מבשר טלה המכיל ויטמין b ברזל סלניום ויתרונות בריאותיים נוספים החיוניים לבריאותינו כולל בתוכו גם ירקות בעלי סיבים תזונתיים ולחם, בנוסף לחמעג’ון הוא מאכל מאוד טעים וקל להכנה

ההיסטוריה של לחמג׳ון מתכון

המנה הסורית הלבנונית הזו, לחמעג'ון, מוכרת גם בטורקיה ובארמניה, מועדפת במהלך חודש צום הרמדאן. מאכל הנעשה בלבנון במשך מאות שנים ועשה את דרכו גם לסוריה. אוכלים אותו עם לחם אורז, חומוס, טחינה לימון, ירקות תבלינים לבחירתכם ניתן להגיש את המנה עם יוגורט או רוטב לטבילה, אך היא נאכלת בדרך כלל ללא רטבים או מטבלים.

אנו מקווים שנהנתם מקריאה של מאמר זה מקווים שייצא טעים ושלמדתם דברים חדשים על לחמג׳ון מתכון.

Similar Posts