מתכון לעוגות מוס

מתכון לעוגת מוס – המדריך המלא לעוגת מוס מנצחת 

במאמר זה נעסוק במתכון לעוגת מוס יינתנו הוראות הכנה פירוט מלא טיפים והמלצות בכדי להגיע לתוצאה של עוגות מוס מושלמות.

מצרכים לתחתית העוגה – מתכון לעוגת מוס

  • 15 עוגיות לוטוס טחונות
  • 40 גרם חמאה מומסת

מצרכים למוס  – מתכון לעוגת מוס

  • 7 גרם ג׳לטין כפית וחצי מושרים בערך רבע כוס מים
  • 190 גרם שוקולד לבן
  • 110 מל׳ שמנת מתוקה (להמסה עם השוקולד)
  • 480 גרם גבינה לבנה 5 אחוז
  • 670 מל׳ שמנת מתוקה (להקצפת הקרם)
  • כפית וחצי תמצית/מחית וניל
  • 3 כפות גדושות ממרח שוקולד צנצנת ממרח לוטוס חלק גם כן למוס ובנוסף לציפוי

למתכון לעוגת מוס פרווה:

  • החליפו את השמנת מתוקה בשמנת צמחית.
  • החליפו את הגבינה בגבינת סויה.
  • והחליפו את השוקולד הלבן בשוקולד לבן פרווה.

שלבי ההכנה – מתכון לעוגת מוס

מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת. מהדקים את תחתית התבנית עם שקף ואז מכניסים את הרינג למקפיא ומכינים בינתיים את המוס.

למוס:

  • משרים את הג׳לטין במים 12 דקות.
  • שמים בקערה את השוקולד הלבן ו-100 מ"ל שמנת מתוקה.
  • מכניסים את הג'לטין למיקרוגל למשך דקה ומערבבים היטב עד להמסה מלאה.
  • מחממים את הג'לטין במשך 10 שניות במיקרוגל.
  • מוסיפים לשוקולד ונערבב היטב.
  • את הגבינה הלבנה נוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב, כך שתהיה בטמפרטורת החדר. כך תמנעו מגושים של ג'לטין, והעבודה תהיה מדויקת יותר.
  • בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם מחית הוניל למרקם יוגורט. זה לא יהיה מוקצף מדי למצב יציב, אבל זה גם לא יהיה נוזלי. אם זה מוקצף מדי השכבות לא יצאו ישרות ואם זה ממש נוזלי זה לא יתקבע.
  • מערבבים בהדרגה את תערובת השוקולד והגבינה לתוך הקצפת בתנועות קיפול.
  • נחלק לשלוש קערות (אם רוצים לדייק – נשקול את כל תערובת המוס ונחלק לשלושה חלקים שווים) נשאיר קערה אחת לבנה.
  • לקערה השנייה מוסיפים שתי כפות ממרח שוקולד וכף ממרח לוטוס ומערבבים.
  • בקערה השלישית מערבבים 2 כפות לוטוס.
  • נתחיל בהרכבה: מוציאים את תחתית הלוטוס מהמקפיא, יוצקים עליה את המוס הכהה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
  • את שאר קערות המוס נשמור בחוץ בטמפרטורת החדר בינתיים (לא להכניס למקרר – זה יתייצב ויהרוס את השכבות הישרות).
  • לאחר חצי שעה מוסיפים מעל את מוס הלוטוס ומחזירים לחצי שעה נוספת.
  • לאחר חצי שעה ממלאים במוס הלבן ומכניסים למקפיא לשש שעות לפחות לפני החילוץ.

לסיום הכנת העוגה לפי מתכון לעוגת מוס

  • להמיס ממרח לוטוס במיקרוגל.
  • מלאו את התבנית.
  • תדפקו מעט להוצאת בועות אוויר והכניסו למקפיא למשך שעתיים אם אין לכם תבנית, אפשר פשוט ליצור טפטופים עם ממרח הלוטוס המומס באמצעות שק זילוף.
  • שומרים במקפיא עד 3 שבועות או במקרר עד 5 ימים.

6 יתרונות עוגת מוס

עוגות מוס הן קינוח רב תכליתי שניתן להגיש בדרכים רבות ושונות, עוגת מוס גם קל להכנה וניתן להתאים אותה להעדפות שונות.

  1.  היא דלה בקלוריות יותר מעוגות רגילות , כך שזו בחירה נטולת רגשות אשם.
  2.  היא קלה ואוורירית, מה שהופך אותה למושלמת לקינוחים בקיץ.
  3.  המרקם רך ולח מבלי להיות כבד.
  4. עוגת מוס טעימה יכולה לשפר את הבריאות הנפשית שלך.
  5. עוגות המוס צוברות פופולריות מכיוון שהן קלות להכנה.
  6. היתרונות של עוגות מוס כוללים ספירת קלוריות נמוכה מעוגות אחרות.

8 חסרונות עוגת מוס

  1. עוגת המוס היא קינוח מתוק שמכינים עם קצפת וביצים, לעתים קרובות היא נתפסת כאלטרנטיבה בריאה יותר לעוגה המסורתית מכיוון שיש בה פחות שומן וסוכר.
  2. עם זאת, כשמסתכלים על המרכיבים של הקינוח הזה, רואים שהוא לא ממש בריא.
  3. יש בו הרבה שומנים רוויים וסוכר.
  4. בנוסף הוא אינו דל בקלוריות מכיוון שבדרך כלל יש הרבה שכבות של הקינוח הזה.
  5. יש כמה חסרונות לקינוח הזה שמייקרים אותו מרוב הקינוחים האחרים: המרכיבים הדרושים להכנת עוגת מוס אחת יכולים להיות יקרים ומשמינים.
  6. עוגות מוס עשויות בדרך כלל עם הרבה סוכר, חמאה, ביצים ושמנת כבדה.
  7. יש אנשים שאפילו אמרו שיש לעוגות מוס טעם לוואי ויש יגידו של פלסטיק.
  8. עוגת מוס היא קינוח שמכינים עם מוס, קצפת וחלבוני ביצה. הם בדרך כלל יקרים ומשמינים.

4 עובדות על עוגת מוס

  1. עוגת המוס הראשונה הוכנה על ידי אנטונין קארמה, שף קונדיטור צרפתי, בשנת 1832, הוא השתמש בקצפת וחלבוני ביצה כדי ליצור קינוח קליל ואוורירי.
  2. היא קינוח פופולארי עוגת המוס קיימת כבר מעל 100 שנה.
  3. עוגת מוס היא סוג של קינוח שמכינים עם קצפת, ג'לטין ופירות או מרכיבים אחרים.
  4.  עוגות מוס נמצאות בדרך כלל בצורה של צורת כיפה.

טיפים והמלצות למתכון לעוגת מוס

עוגה זו דורשת שלושה סוגים שונים של מרכיבי מוס:

  •  וניל
  •  שוקולד
  •  קפה

מוס הוניל עשוי עם גבינת שמנת, שמנת כבדה ותמצית וניל.

במוס השוקולד משתמשים בשמנת חמוצה ואבקת קקאו.

מוס הקפה עשוי עם קצפת.

עוגת מוס היא סוג של קינוח קל ונימוח שמכינים בדרך כלל עם קצפת ופירות, בדרך כלל מכוסה בשכבת ציפוי.

עוגות מוס נהדרות לחגיגות הקיץ או לאירועים חגיגיים כמו ימי הולדת וחתונות.

מתכוני עוגת מוס יכולים להשתנות, אבל הם בדרך כלל כוללים את המרכיבים הבאים:

  • קצפת
  • פירות
  • סוכר
  • ביצים
  • תמצית וניל
  • קמח, אבקת אפייה
  • מלח

עוגות מוס הן קינוח קל ואוורירי שמכינים בדרך כלל עם קצפת, חלב, סוכר וג'לטין.

ניתן להכין את העוגות מוס הללו במגוון דרכים:

הדרך הנפוצה ביותר: היא להקציף את החלבונים עד לקבלת פסגות נוקשות לפני הוספת תערובת הסוכר והג'לטין.

דרך נוספת: היא לערבב את הקצפת עם סוכר וג'לטין לפני שיוצקים אותה על מתכון העוגה האהוב עלינו.

אנו מקווים שנהנתם מאמר זה בנושא מתכון לעוגת מוס למאמרים נוספים בנושא ובנושאים אחרים מוזמנים לבקר באתרנו.

Similar Posts